2014. július 8., kedd

Vegyesgyümölcs-leves



Hozzávalók (4 személyre):
3 alma, 4-5 őszibarack, 30 dkg cseresznye vagy meggy (lehet kompót is), 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2 evőkanál vanília ízű pudingpor vagy liszt, 1 tasak vaníliás cukor, 2-4 evőkanál cukor, só, szegfűszeg, fahéj, kevés citromlé.
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmossuk, pár darabot, illetve szemet félreteszünk a dekorációhoz, a többit kockára vágjuk, a cseresznyét kimagozzuk. A cukrokat 3 dl vízzel felfőzzük, beletesszük a gyümölcsöt, csipet sóval fűszerezzük, hozzáadunk fahéjat és szegfűszeget. A pudingport a tejjel és a tejszínnel csomómentesre kavarjuk. A pudingos pépet a forrásban lévő levesbe öntjük, összeforraljuk, végül hozzáadjuk a citromlevet. A levest hűtőben kihűtjük, hidegen tálaljuk.  Tejszínhabbal, gyümölccsel dekorálhatjuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

De jól néz ki!