Hozzávalók (4 személyre):
3 alma, 4-5 őszibarack, 30 dkg cseresznye vagy meggy (lehet kompót is), 2
dl tej, 2 dl tejszín, 2 evőkanál vanília ízű pudingpor vagy liszt, 1 tasak
vaníliás cukor, 2-4 evőkanál cukor, só, szegfűszeg, fahéj, kevés citromlé.
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmossuk, pár darabot, illetve szemet félreteszünk a
dekorációhoz, a többit kockára vágjuk, a cseresznyét kimagozzuk. A cukrokat 3
dl vízzel felfőzzük, beletesszük a gyümölcsöt, csipet sóval fűszerezzük,
hozzáadunk fahéjat és szegfűszeget. A pudingport a tejjel és a tejszínnel
csomómentesre kavarjuk. A pudingos pépet a forrásban lévő levesbe öntjük, összeforraljuk,
végül hozzáadjuk a citromlevet. A levest hűtőben kihűtjük, hidegen
tálaljuk. Tejszínhabbal, gyümölccsel
dekorálhatjuk.
1 megjegyzés:
De jól néz ki!
Megjegyzés küldése