2011. április 20., szerda

Kólás-chilis csirkeszárnyak

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny, 3-4 ek. olaj, 3-4 ek. szójaszósz, kevés fehérbors, 1 kiskanál Erős Pista,  2-3 dl kóla, só. 
Elkészítése:
A szárnyakat megborsozzuk, a szójaszószba belekeverjük az Erős Pistát, majd a szárnyakat bepácoljuk és kb. 30 percig betesszük a hűtőbe. Lábasban vagy magas peremű serpenyőben (wok) megforrósítjuk az olajat és a húst körös-körül megpirítjuk.  Ekkor a kólát ráöntjük, lefedjük, majd kis lángon, kb. 15-20 perc alatt a húst puhára pároljuk. Amikor a hús puha, a fedőt leemeljük, a lángot erősebbre állítjuk, és csak addig hagyjuk a tűzön, amíg a kólás mártás sziruposra nem sűrűsödik,  mázként be nem vonja a szárnyakat. Ha kell, enyhén megsózzuk.
Köretnek párolt rizs illik hozzá.

7 megjegyzés:

Császár Erus írta...

Nagyon régóta szemezek a csirkeszárnyakkal. Soha nem próbáltam csak csirkeszárnyat elkészíteni, de köszönet neked ezért a csodás receptért, meg fogom tenni:)

Ottis írta...

Nagyon guszta!

judit60 írta...

Sajnos csirkeszárnyat nem tudok a csalaádom elé tenni, mert nem szeretik, de magamnak kipróbálom,nagyon tetszik.Köszönet a receptért.

Éva írta...

Nagyon guszta,szeretjük a csirkeszárnyat kifogom próbálni.Köszi.

Bianka írta...

Cóla? Nagyon izgalmas, finom lehet

Edó írta...

Jutka:))nem semmi vagy!Kólás csirke?Miket nem készítesz!Nagyon fincsi lehet

Márti írta...

Nagyon ötletes!