Hús mellé, de akár tésztafélékhez, rizshez vagy puliszkához is nagyon passzol ez a finom gombaszósz.
Hozzávalók (4
személyre):
2 egész
csirkemell, 50 dkg szegfű- vagy laskagomba, 1 hagyma, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál
vaj, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, zsír vagy
olaj a sütéshez, só, bors.
Elkészítése:
A csirkemellet
sóval, borssal befűszerezzük, pár órára hűtőbe tesszük.
A gombát
megpucoljuk, jól megmossuk, majd kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a
gombát és a fehérbort, kissé összefőzzük. A tejfölt vagy tejszínt a liszttel
csomómentesre kavarjuk, és besűrítjük vele a gombát. Apróra vágott
petrezselyemzölddel megszórjuk.
A csirkemellet
lisztbe forgatjuk, majd forró zsíron vagy olajon megsütjük. Forrón, a gombaszósszal
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése