50 dkg csirkemell, 2 tojás, 10-15 dkg kukoricapehely, liszt,
só, bors, petrezselyemzöld, zsír vagy olaj a sütéshez.
A körethez: 50 dkg zöldbab, 1 szál zöldhagyma, 1
tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, bors,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk, kb. 2 cm-es darabokra
tördeljük, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd kihűtjük. A tojássárgájából a
mustárral és az olajjal majonézt kavarunk, hozzáadjuk a tejfölt, belekavarjuk
a kihűlt zöldbabot és az apróra vágott zöldhagymát, petrezselyemzöldet.
Sózzuk, borsozzuk és hűtőszekrénybe tesszük.
A kukoricapelyhet kissé elmorzsáljuk, majd összevegyítjük az
apróra vágott petrezselyemzölddel. A húst felszeleteljük, sóval, borssal
fűszerezzük, majd lisztbe, felvert tojásba és a kukoricapehelybe forgatjuk,
forró zsiradékban megsütjük. A megsült csirkemellet a zöldbabsalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése