Hozzávalók
(4 személyre):
60 dkg újkrumpli, 5-6 csiperke, 1 paprika, 2 szál zöldhagyma, 1 kisebb padlizsán vagy
cukkini, 4 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg mozzarella (trappista) sajt,
petrezselyemzöld, só, bors, zsír vagy olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A krumplit
enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A gombát és a
padlizsánt felszeleteljük, kevés zsíron megpároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott
zöldhagymát meg paprikát, sózzuk borsozzuk. A krumplit karikára vágjuk, és egy tűzálló tálba
rakjuk. A gombás ragut ráhalmozzuk a krumplira, megszórjuk apróra vágott
petrezselyemzölddel és a reszelt mozzarellával. A tojásokat a tejföllel
felverjük, fűszerezzük és ráöntjük a rakottasra. Előmelegített sütőben 180
fokon aranyszínűre sütjük.
Friss
zöldségsalátával vagy kovászos uborkával tálaljuk.
1 megjegyzés:
Ez nagyon finom vega étel. Kipróbálandó!!!
Megjegyzés küldése