Hozzávalók a piskótához:
2 tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál
étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só.
Az ordakrémhez: 25 dkg orda, 2,5 dl tejszín, 10 dkg cukor, 1
tasak vaníliás cukor.
A málnakrémhez: 30 dkg málna, 5 dkg cukor, 1 evőkanál
zselatinpor.
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet
sóval és a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a
kakaót, a sütőporral elvegyített lisztet, és a keményítőt. Kizsírozott vagy
sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 25-30
perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A málnát elkeverjük a cukorral, hozzákavarjuk a zselatint,
és lassú tűznél kissé felmelegítjük. Hagyjuk kihűlni.
Az ordát simára keverjük a kétféle cukorral. A tejszínt
kemény habbá verjük, majd óvatosan az ordakrémhez kavarjuk.
A piskótát megkenjük a málnakrémmel, rákanalazzuk az
ordakrémet, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Friss málnával, tejszínhabbal
díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése