Hozzávalók 4 személyre:
6-8 csirkecomb, só, bors, zsiradék.
A körethez: 60-70 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 2 dl
tejföl, só, bors.
A ribizlimártáshoz: 50 dkg piros ribizli , 1 evőkanál vaj
vagy zsír, 1 evőkanál liszt, 5-6 dkg cukor, 2 evőkanál tejföl, só.
Elkészítése:
A csirkecombokat sóval és borssal fűszerezzük, hőálló edénybe helyezzük, és néhány
órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, ráöntjük a combokra, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús
megpuhult, fedő nélkül pirosra sütjük.
A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk,
majd kockára vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a krumplit, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és kissé összeforraljuk.
A megmosott, leszemezett ribizlit felforraljuk kevés vízben,
hozzáadjuk a cukrot, és kissé megsózzuk. A vajból és a lisztből világos rántást
készítünk, felengedjük 2 dl vízzel, és kis lángon simára keverjük. Belekavarjuk a tejfölt, hozzáadjuk a ribizlit, és kavargatva kis lángon főzzük, míg
kellően be nem sűrűsödik.
A sült csirkecombot a tejfölös krumplival és a ribizlimártással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése