2013. július 6., szombat

Sült csirkecomb ribizlimártással és tejfölös krumplival


Hozzávalók 4 személyre:
6-8 csirkecomb, só, bors, zsiradék.
A körethez: 60-70 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, bors.
A ribizlimártáshoz: 50 dkg piros ribizli , 1 evőkanál vaj vagy zsír, 1 evőkanál liszt, 5-6 dkg cukor, 2 evőkanál tejföl, só.
Elkészítése:
A csirkecombokat sóval és borssal fűszerezzük, hőálló edénybe helyezzük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, ráöntjük a combokra, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, fedő nélkül pirosra sütjük.
A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd kockára vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a krumplit, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és kissé összeforraljuk.
A megmosott, leszemezett ribizlit felforraljuk kevés vízben, hozzáadjuk a cukrot, és kissé megsózzuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl vízzel, és kis lángon simára keverjük. Belekavarjuk a tejfölt, hozzáadjuk a ribizlit, és kavargatva kis lángon főzzük, míg kellően be nem sűrűsödik.

A sült csirkecombot a tejfölös krumplival és a ribizlimártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...