2013. július 13., szombat

Zöldbableves sertéshússal


Hozzávalók 4 személyre: 
50 dkg sertéscomb, 2 hagyma, 4-5 burgonya, 50 dkg zöldbab, 1 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 db citrom, só, pirospaprika, köménymag, liszt, 1 dl tejföl, 1 evőkanál zsír vagy olaj.
Elkészítése:

A sertéscombot kockára vágjuk, majd alaposan megmossuk. A hagymát felaprítjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk köménymaggal és pirospaprikával. Beletesszük a húst, megsózzuk, és fedő alatt kb. 30 percig pároljuk. Időnként kevés vizet öntünk hozzá. A hús főzése közben a burgonyát meghámozzuk, majd apró kockára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 centiméteresre daraboljuk, a paradicsomot héjától megszabadítjuk. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a burgonyát, a zöldbabot, a feldarabolt paradicsomot, és felengedjük vízzel. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük, és lassú tűzön készre főzzük. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, és a forrásban levő leveshez adjuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, citromlével ízesítjük, majd forrón tálaljuk. Csípős paprikát kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: