Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertéscomb,
2 hagyma, 4-5 burgonya, 50 dkg zöldbab, 1 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, 1
csokor petrezselyemzöld, 1 db citrom, só, pirospaprika, köménymag, liszt, 1 dl
tejföl, 1 evőkanál zsír vagy olaj.
Elkészítése:
A sertéscombot kockára
vágjuk, majd alaposan megmossuk. A hagymát felaprítjuk, és a zsíron üvegesre
pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk köménymaggal és
pirospaprikával. Beletesszük a húst, megsózzuk, és fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.
Időnként kevés vizet öntünk hozzá. A hús főzése közben a burgonyát meghámozzuk,
majd apró kockára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3
centiméteresre daraboljuk, a paradicsomot héjától megszabadítjuk. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk
a burgonyát, a zöldbabot, a feldarabolt paradicsomot, és felengedjük vízzel. Sózzuk, babérlevéllel
ízesítjük, és lassú tűzön készre főzzük. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, és a
forrásban levő leveshez adjuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, citromlével
ízesítjük, majd forrón tálaljuk. Csípős paprikát kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése