Hozzávalók 4 személyre:
6-7 zöldpaprika, 50 dkg paradicsom, 2 hagyma, 1 kisebb tök, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 25 dkg széles metélt, pirospaprika, só, bors.
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk, a zsírját kisütjük, kiszedjük és melegen tartjuk. A szalonnazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával. A zöldpaprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, majd összevágjuk, a tököt meghámozzuk, és csíkokra vágjuk. A paprikát a hagymához adjuk, majd a tököt, megsózzuk, borsozzuk és összefőzzük. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és készre főzzük.
Enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, lecsöpögtetjük, majd összekavarjuk a túróval, a szalonnapörccel és a tejföllel. Forrón a lecsóval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése