Egyszerű, könnyű, üdítő leves, percek alatt elkészíthető. A nyári kánikulában különösen jólesik ez a finom hideg leves.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg málna, 5-7 dkg cukor, 1 liter tej, 2 dl tejszín,
csipetnyi só.
Elkészítése:
A málnát megpucoljuk, néhány szemet félreteszünk. A többit
megmossuk, lecsöpögtetjük, megcukrozzuk, csipet sót teszünk hozzá, majd mixerrel összekavarjuk.
Hozzáadjuk a tejszínt meg a tejet, és együtt habosra keverjük. Egy szitán átszűrjük,
hogy a málna magjai ne kerülhessenek a levesbe. Néhány órára a hűtőbe tesszük,
tálaláskor csészékbe öntjük, tejszínhabbal és a félretett málnával díszítjük.
1 megjegyzés:
Tényleg milyen egyszerű és finom! Jöhetne egy tálkával...éhes lettem!
Megjegyzés küldése