2013. július 13., szombat

Málnakrémleves főzés nélkül

Egyszerű, könnyű, üdítő leves, percek alatt elkészíthető. A nyári kánikulában különösen jólesik ez a finom hideg leves.

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg málna, 5-7 dkg cukor, 1 liter tej, 2 dl tejszín, csipetnyi só.
Elkészítése:
A málnát megpucoljuk, néhány szemet félreteszünk. A többit megmossuk, lecsöpögtetjük, megcukrozzuk, csipet sót teszünk hozzá, majd mixerrel összekavarjuk. Hozzáadjuk a tejszínt meg a tejet, és  együtt habosra keverjük. Egy szitán átszűrjük, hogy a málna magjai ne kerülhessenek a levesbe. Néhány órára a hűtőbe tesszük, tálaláskor csészékbe öntjük, tejszínhabbal és a félretett málnával díszítjük.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Tényleg milyen egyszerű és finom! Jöhetne egy tálkával...éhes lettem!

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...