2013. július 16., kedd

Mozzarellás-gombás újkrumpli


Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg újkrumpli, 5-6 csiperke, 1 paprika, 2 szál zöldhagyma, 1 kisebb padlizsán vagy cukkini, 4 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg mozzarella (trappista) sajt, petrezselyemzöld, só, bors, zsír vagy olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A gombát és a padlizsánt felszeleteljük, kevés zsíron megpároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát meg paprikát, sózzuk borsozzuk. A krumplit karikára vágjuk, és egy tűzálló tálba rakjuk. A gombás ragut ráhalmozzuk a krumplira, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és a reszelt mozzarellával. A tojásokat a tejföllel felverjük, fűszerezzük és ráöntjük a rakottasra. Előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütjük.
Friss zöldségsalátával vagy kovászos uborkával tálaljuk.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ez nagyon finom vega étel. Kipróbálandó!!!