Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemell, 10 dkg bacon, 10-15 dkg vékonyra
szeletelt sonka, 20 dkg mozzarella sajt vagy valamilyen lágy sajt, 6-8 cikk
fokhagyma, 1 hagyma, só, bors, oregánó
Elkészítése:
A húst vékonyra szeleteljük, kissé kiverjük, sóval, borssal,
oregánóval fűszerezzük. Egy folpackra szorosan egymás mellé lerakjuk a
baconszeleteket, ráhelyezzük a csirkemellet, erre ráterítjük előbb a sonka,
majd a mozzarellaszeleteket. A sonkaszeletekkel párhuzamosan szorosan
feltekerjük, sütőedénybe fektetjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a
hagymát nagyobb darabokra vágjuk. A rolád mellé rakjuk, kb. 1,5 dl vizet
aláöntve, alufóliával letakarva előmelegített sütőben kb. egy órát pároljuk,
majd födetlenül további 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a húst nem túl vékonyan felszeleteljük.
2 megjegyzés:
Kedves Judit!
Tisztelettel és köszönettel veszem a "kicsikémhez" való feliratkozást! :D
Nemsokára téli szünet, akkor végig is fogom tudni olvasni az egész blogodat! :)
Guszta kompozíció. Az a kis uborka fa, külön ötletes. :o)
Megjegyzés küldése