Hozzávalók:
a piskótához:
2 tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg liszt, 2
evőkanál kakaó, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi
só.
a krémhez: 20 dkg áfonya (fagyasztott is
lehet), 3 dl joghurt, 3 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 tasak
vaníliás cukor, 1 kávéskanál zselatin.
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojásokat szétválasztjuk,
a fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a
tojássárgáját, majd a kakaót, a sütőporral elvegyített lisztet, és a
keményítőt. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és
előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. A
zselatint 1 dl joghurttal elkavarjuk, felmelegítjük (nem szabad főzni),
összekeverjük a maradék joghurttal, a kétféle cukorral és a krémsajttal. A
tejszínt kemény habbá verjük. Az áfonyát megpucoljuk, megmossuk, néhány szemet
félreteszünk a díszítéshez. A joghurtos krémbe kavarjuk a felvert tejszínt, az
áfonyát, majd a kihűlt piskótára kanalazzuk a krémet. Néhány órára
hűtőszekrénybe tesszük, áfonyával vagy tejszínhabbal díszítjük.
1 megjegyzés:
Most elfogadnék egy szeletet..:o)
Megjegyzés küldése