2024. február 23., péntek

Borjúhús vele sült zöldségekkel


Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg borjúhús, 3-4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér vagy pasztinák, 5 cikk fokhagyma, 30 dkg gomba, 1 hagyma, só, bors, petrezselyemzöld, zsiradék.

Elkészítése:

1. A húst felszeleteljük, ha szükség kissé klopfoljuk.

2. Forró zsiradékon a szeletek mindkét oldalát kissé átsütjük, sóval és borssal fűszerezzük.

3. Egy tűzálló tálba rakjuk a hússzeleteket, ráöntjük a pecsenyelevet és megszórjuk a szeletekre vágott fokhagymával, alufóliával letakarva, előmelegített 200 fokos sütőbe kb. 30 percig sütjük.

4. A zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és a gomba kivételével a húsra szórjuk, visszatesszük a sütőbe és letakarva puhára sütjük.

5. A gombát nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát felszeleteljük.

6. Amikor a hús megpuhult rászórjuk a gombát és a szeletekre vágott hagymát is. További 30 perc alatt készre sütjük. Sült krumplival vagy más ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: