Hozzávalók
4 személyre:
80 dkg
borjúhús, 3-4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér vagy pasztinák, 5 cikk fokhagyma,
30 dkg gomba, 1 hagyma, só, bors, petrezselyemzöld, zsiradék.
Elkészítése:
1. A húst
felszeleteljük, ha szükség kissé klopfoljuk.
2. Forró
zsiradékon a szeletek mindkét oldalát kissé átsütjük, sóval és borssal
fűszerezzük.
3. Egy
tűzálló tálba rakjuk a hússzeleteket, ráöntjük a pecsenyelevet és megszórjuk a
szeletekre vágott fokhagymával, alufóliával letakarva, előmelegített 200 fokos
sütőbe kb. 30 percig sütjük.
4. A
zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és a gomba kivételével a
húsra szórjuk, visszatesszük a sütőbe és letakarva puhára sütjük.
5. A gombát
nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát felszeleteljük.
6. Amikor a
hús megpuhult rászórjuk a gombát és a szeletekre vágott hagymát is. További 30
perc alatt készre sütjük. Sült krumplival vagy más ízlés szerinti körettel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése