2024. február 23., péntek

Nyúlsült pikáns mártással


Hozzávalók 4 személyre:

1 nyúl, 2-3 cikk fokhagyma, csirke fűszer(elhagyható), só, bors, olaj, 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kisebb hagyma, 1 kisebb piros paprika, 1 szelet zeller, ½ evőkanál liszt, zsír, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál tejföl.

Elkészítése:

1. A nyulat feldaraboljuk, csirke fűszerrel vagy sóval és borssal befűszerezzük.

2. Az olajat a zúzott fokhagymával összekeverjük, és jó alaposan bepácoljuk vele a húst.

3. Egy fazékba tesszük a húsdarabokat, felöntjük vízzel, köré rakjuk a megtisztított, darabokra vágott zöldségeket és puhára főzzük.

4. Amikor a hús megpuhult egy tűzálló tálba szedjük a húsdarabokat, kevés főzőlevet öntünk rá, 1-2 evőkanál zsírt rakunk mellé és előmelegített 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

5. A paprika héját lehúzzuk, majd a többi zöldséggel együtt pürésítjük.

6. Kevés olaj vagy zsiradékon a lisztet kissé megfuttatjuk, felöntjük a pürésített zöldségekkel, hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, kissé összeforraljuk. A sült húst a pikáns zöldségmártással és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: