2024. február 23., péntek

Csirkeszárny pörkölt túrós csuszával

 


Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg csirkeszárny, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kisebb paprika, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 20 dkg gomba, zsír vagy olaj, pirospaprika, petrezselyemzöld, liszt, só, bors;

5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 25 dkg széles metélt, só, bors.

Elkészítése: A csirkeszárnyat jól megpucoljuk, megmossuk, sóval meg borssal fűszerezzük. Lisztbe forgatjuk, és kevés zsiradékon hirtelen megsütjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, a hagymát is felaprítjuk, a paprikát csíkokra vágjuk. Kevés zsiradékon a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, beletesszük a paprikát, majd amikor ez is félig megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a csirkeszárnyakat. Amikor félig megfőtt beletesszük a felszeletelt gombát és a zúzott fokhagymát. Puhára főzzük és petrezselyemzölddel megszórva, a túrós csuszával tálaljuk.

A csuszához a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A szalonnát kisebb kockára vágjuk, egy edényben kissé megpirítjuk, a szalonnapörcöket kiszedjük a zsiradékból és félretesszük. A zsírral a leszűrt tésztát elkavarjuk, belekavarjuk a tehéntúrót, kissé összemelegítjük. Megszórjuk a szalonnapörccel és a pörkölttel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések: