2024. február 29., csütörtök

Zöldséges-tejszínes csirkemell

 



Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemell, 20 dkg vegyes leves- vagy mexikói zöldségkeverék lehet friss vagy akár fagyasztott zöldségből, 1 evőkanál rizs, 5 dkg vaj, 3 dl főzőtejszín, só, bors, olasz fűszerkeverék, petrezselyemzöld, liszt, pirospaprika, libazsír vagy olaj.

Elkészítése:

1. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, sóval és borssal fűszerezzük.

2. Egy tálban a lisztet kevés pirospaprikával elvegyítjük, majd a szeletelt húst beleforgatjuk.

3. A zsiradékot felhevítjük, majd a csirkemell szeletek mindkét oldalát megsütjük.

4. Hozzáadjuk a zöldségeket és a rizst, megszórjuk olasz fűszerkeverékkel, kissé megpároljuk.

5. A vajat rátesszük a csirkére, kevés vízzel puhára pároljuk.

6. Amikor a zöldségek és a hús is megpuhult ráöntjük a tejszínt is, kissé összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és tészta vagy rizskörettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: