2024. február 23., péntek

Zöldhagymás sajtos-sonkás csiga


 


Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2 teáskanál só, 2 dl tej, 1 tasak szárított élesztő, oregánó, 1 teáskanál cukor, 1 db tojás.
A töltelékhez: 10 dkg sonka, 10 dkg mozzarella sajt, 2 szál zöldhagyma, pizzaszósz vagy házi ketchup, friss bazsalikom.

Továbbá: 1 evőkanál vaj vagy olaj a kenéshez.

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, duplájára kelesztjük.

2. Amikor a tészta megkelt két részre osztjuk, a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.

3. Megkenjük a szósszal és megszórjuk apróra vágott bazsalikommal.

4. A sonkaszeleteket kockára vágjuk és a megkent tésztára rakjuk.

5. A mozzarella sajtot csíkokra vágjuk, és megszórjuk a tésztát.

6. A zöldhagymát felaprítjuk és rászórjuk a tésztára.

7. Szorosan felcsavarjuk, majd kb. 2 centisre daraboljuk.

8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, olvasztott vajjal vagy olajjal megkenjük. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: