2024. február 26., hétfő

Paradicsomos nyúl tarhonyával



 

 


Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg nyúlhús vagy comb, liszt, 2 hagyma, 40 dkg paradicsom, 4-5 cikk fokhagyma, 2 dl fehérbor, 3 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál rozmaring, 1 csokor friss petrezselyemzöld, só, bors, olaj.

Elkészítése:

A nyúlhúst nagyobb darabokra vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajat felmelegítünk és a húsok mindkét oldalát 2 percig pirítjuk benne, majd tűzálló tálba rakjuk. A hagymát apróra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt kevés olajon megdinszteljük, majd felöntjük a borral, néhány percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a hámozott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, balzsamecetet, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A keveréket ráöntjük a nyúlra és alufóliával letakarjuk. 180 fokos sütőben 50-60 percen át sütjük, ekkor levesszük a fóliát és kissé lepirítjuk. A tarhonyával tálaljuk.

A körethez: 20 dkg tarhonya, 1 hagyma, 1 kisebb sárgarépa, 1 szelet piros húsú paprika, 2 cikk fokhagyma, 3 dl hús- vagy zöldségalaplé, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.

A hagymát, a sárgarépát és a paprikát apróra vágjuk, 2-3 evőkanál olajon megpároljuk, hozzáadjuk a tarhonyát, és kissé lepirítjuk. Felöntjük a húslevessel, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal fűszerezzük, és készre főzzük. Tálalás előtt befödve kb. 10 percet pihentetjük.

 

Nincsenek megjegyzések: