Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg nyúlhús vagy comb, liszt, 2 hagyma, 40 dkg paradicsom,
4-5 cikk fokhagyma, 2 dl fehérbor, 3 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál
rozmaring, 1 csokor friss petrezselyemzöld, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A nyúlhúst nagyobb darabokra vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe.
Kevés olajat felmelegítünk és a húsok mindkét oldalát 2 percig pirítjuk benne,
majd tűzálló tálba rakjuk. A hagymát apróra vágjuk és a zúzott fokhagymával
együtt kevés olajon megdinszteljük, majd felöntjük a borral, néhány percig
főzzük, ekkor hozzáadjuk a hámozott, kisebb darabokra vágott paradicsomot,
balzsamecetet, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A
keveréket ráöntjük a nyúlra és alufóliával letakarjuk. 180 fokos sütőben 50-60
percen át sütjük, ekkor levesszük a fóliát és kissé lepirítjuk. A tarhonyával
tálaljuk.
A körethez: 20 dkg tarhonya, 1 hagyma, 1 kisebb
sárgarépa, 1 szelet piros húsú paprika, 2 cikk fokhagyma, 3 dl hús- vagy
zöldségalaplé, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.
A hagymát, a sárgarépát és a paprikát apróra vágjuk, 2-3
evőkanál olajon megpároljuk, hozzáadjuk a tarhonyát, és kissé lepirítjuk.
Felöntjük a húslevessel, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval,
borssal fűszerezzük, és készre főzzük. Tálalás előtt befödve kb. 10 percet
pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése