Hozzávalók (4 személyre):
2 nagyobb padlizsán, 3 tojás, 2 evőkanál liszt, só, bors,
3-4 evőkanál ásványvíz, zsír vagy olaj a sütéshez.
A paradicsomsalátához: 50 dkg paradicsom, 1 szál újhagyma,
4-5 mentalevél, 1 evőkanál balzsamecet, olívaolaj, só, bors.
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, felszeleteljük, kissé megsózzuk. A tojásokat felverjük, belekavarjuk a
lisztet és az ásványvizet, sózzuk, borsozzuk. A padlizsánszeleteket
papírtörlővel leitatjuk, majd a tojásos masszába mártjuk, és forró zsírban
megsütjük. Papírtörlőre szedjük.
A paradicsomot felszeleteljük, az újhagymát karikára vágjuk,
meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk
az apróra vágott mentalevéllel. A rántott padlizsánnal tálaljuk.
3 megjegyzés:
Én ma tök-karikát rántok. De a paradicsom salátádat lenyúlom hozzá... :O)) Guszta nagyon!
Az idén még nem paníroztam padlizsánt.Itt látván nagyon megkívántam. Olyan guszta!
Látom, Te nem hámoztad meg a padlizsánt. Én megszoktam.
A paradicsom salátát imádjuk. Ha nincs újhagyma, akkor vékonyra karikázott lilahagymával készítem.
Megjegyzés küldése