Egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb hús nélküli leves. Azon túl, hogy gyorsan megvan, egészséges, borús, esős napokon kimondottan jól tud esni :)
Hozzávalók:
8 dl csontlé vagy zöldségalaplé, 2 dl tejföl, 5
dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 3 csapott evőkanál liszt, 1
csokor petrezselyemzöld, 2 cikk fokhagyma, 1 mokkáskanál currypor (elhagyható), törött
fehér bors, kevés só.
Elkészítése:
A zöldségalaplét vagy a csontlevet felforraljuk. Hozzáadjuk a
megtisztított és zúzott fokhagymát, megszórjuk borssal és kevés curryporral. Amíg a
leves forr, a tojást a tejjel habosra felverjük, és a liszttel, sóval, borssal
és a maradék curryporral összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot. A
forrásban lévő levesbe egy teáskanállal beleszaggatjuk a galuskatésztát, és kb.
5 percig forraljuk. Amikor a galuska megfőtt, akkor kevés levessel simára
keverjük a tejfölt, a leveshez adjuk, kissé összeforraljuk, végül megszórjuk a
megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott petrezselyemzölddel. A
tűzről levéve kb. 10 percig lefödve állni hagyjuk, majd forrón tálaljuk.
3 megjegyzés:
Már érzem is, milyen selymesen finom! :)
Hm nagyon jól hangzik és guszta is. Mentem is. Úgyis imádjuk a sajtot sajttal, bármennyit, bármilyen formában :).
Most forgattam az Erdélyi konyhát, kiszúrtam:-) elkészítem!
Megjegyzés küldése