2013. július 30., kedd

Sertéslábszár-pörkölt bográcsban


Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéslábszár, 2-3 hagyma, 4 hámozott paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 sárgarépa, 5 cikk fokhagyma, 10 dkg zellergyökér, 2 dl fehérbor, 2 babérlevél, 1 teáskanál házi ételízesítő, 3 evőkanál liszt, zsír, só, bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket kissé megsózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és egy serpenyőben vagy a bográcsban forró zsiradékon kissé megpirítjuk. A hússzeleteket kiszedjük az edényből, a maradék zsiradékon pedig megpároljuk az apróra vágott hagymát meg fokhagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, az apróra vágott zöld paprikát és zellert. Meglocsoljuk a borral, beletesszük a babérlevelet meg az ételízesítőt, kissé összefőzzük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot is. Visszatesszük a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük húslevessel vagy vízzel. Lassú tűznél főzzük, amíg a leve el nem fő, és kellően be nem sűrűsödik. Petrezselymes krumplival, vagy friss házikenyérrel tálaljuk.

4 megjegyzés:

Adél írta...

Jaj de guszta!!! S a kép...gyönyörű!!

Jutka írta...

Köszönöm szépen!

Blogkonyha írta...

Nagyon nagy kedvenc a pörkölt nálunk is...És milyen régen nem főztem. Bográcsban szoktunk, de mostanában olyan pokoli melegek voltak, hogy nem volt kedvünk még tüzet is csiholni...

Vicuska írta...

Nagyon guszta, de jó lenne belekóstolni! Csak jön már egy kis lehűlés!