Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéslábszár, 2-3 hagyma, 4 hámozott
paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 sárgarépa, 5 cikk fokhagyma, 10 dkg zellergyökér,
2 dl fehérbor, 2 babérlevél, 1 teáskanál házi ételízesítő, 3 evőkanál liszt,
zsír, só, bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket kissé megsózzuk, borsozzuk,
majd lisztbe forgatjuk és egy serpenyőben vagy a bográcsban forró zsiradékon
kissé megpirítjuk. A hússzeleteket kiszedjük az edényből, a maradék zsiradékon pedig megpároljuk az apróra vágott hagymát meg fokhagymát. Hozzáadjuk a karikára
vágott sárgarépát, az apróra vágott zöld paprikát és zellert. Meglocsoljuk a
borral, beletesszük a babérlevelet meg az ételízesítőt, kissé összefőzzük, majd
hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot is. Visszatesszük a hússzeleteket, sózzuk,
borsozzuk, és felöntjük húslevessel vagy vízzel. Lassú tűznél főzzük, amíg a leve el nem fő, és kellően be nem sűrűsödik. Petrezselymes krumplival, vagy friss
házikenyérrel tálaljuk.
4 megjegyzés:
Jaj de guszta!!! S a kép...gyönyörű!!
Köszönöm szépen!
Nagyon nagy kedvenc a pörkölt nálunk is...És milyen régen nem főztem. Bográcsban szoktunk, de mostanában olyan pokoli melegek voltak, hogy nem volt kedvünk még tüzet is csiholni...
Nagyon guszta, de jó lenne belekóstolni! Csak jön már egy kis lehűlés!
Megjegyzés küldése