Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 db tojássárgája, reszelt citromhéj , csipet só
továbbá: baracklekvár, darát dió, porcukor
továbbá: baracklekvár, darát dió, porcukor
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második karika közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második karika közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A diós linzerhez a lyukas karikákat megkenjük felvert tojásfehérjével, majd cukros dióba mártjuk és úgy sütjük.
A megsült linzerkarikákat baracklekvárral összeragasztjuk.
A megsült linzerkarikákat baracklekvárral összeragasztjuk.
3 megjegyzés:
Nagyon szépek! :) Az egyik kedvenc aprósütink. :)
Köszi szépen, nálunk is nagy kedvenc :)
Nagyon jó receptek.evy párat többször ism .egsutottem a családi receptem utan.szeetnek több új receptet megsütni.köszönöm
Megjegyzés küldése