2013. november 27., szerda

Narancsos sütemény mascarponekrémmel




Hozzávalók:
A tésztához: 3 tojás, 1 narancs , 7 dkg vaj, 14 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő, 1 citrom leve, 1 teáskanál sütőpor, csipet só.
A krémhez: 10 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 7-10 dkg porcukor, 1 zöldcitrom leve és héja.
Elkészítése:
A lisztet összevegyítjük a keményítővel, a sütőporral és a narancs lereszelt héjával.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral és a puha vajjal, fellazítjuk a narancs és citrom levével, majd belekavarjuk a lisztes keveréket. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk. A masszát alaposan kikent, lisztezett gyümölcstorta formába simítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
A krémhez a mascarponét csomómentesre kavarjuk a porcukorral és a zöldcitrom levével. 
A tejszínt kemény habbá verjük, összekavarjuk a krémmel és a zöldcitrom héjával. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, majd tálalás előtt hagyjuk néhány órát állni.

2 megjegyzés:

sedith írta...

Isteni lehet, már a szerkesztésekor is majdnem csöpögött a nyálam... :P

M@rti írta...

Gusztaaaaa!!!!