Hozzávalók:
A tésztához: 3 tojás, 1 narancs , 7 dkg vaj, 14 dkg
porcukor, 7 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő, 1 citrom leve, 1 teáskanál
sütőpor, csipet só.
A krémhez: 10 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 7-10 dkg
porcukor, 1 zöldcitrom leve és héja.
Elkészítése:
A lisztet összevegyítjük a keményítővel, a sütőporral és a narancs lereszelt héjával.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a
cukorral és a puha vajjal, fellazítjuk a narancs és citrom levével, majd
belekavarjuk a lisztes keveréket. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá
verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk. A masszát alaposan kikent, lisztezett gyümölcstorta formába simítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben
megsütjük.
A krémhez a mascarponét csomómentesre kavarjuk a porcukorral és a zöldcitrom
levével.
A tejszínt kemény habbá verjük, összekavarjuk a krémmel és a zöldcitrom héjával. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, majd tálalás előtt hagyjuk néhány órát állni.
2 megjegyzés:
Isteni lehet, már a szerkesztésekor is majdnem csöpögött a nyálam... :P
Gusztaaaaa!!!!
Megjegyzés küldése