2014. április 22., kedd

Báránypörkölt


Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg bárányhús, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1-1 csípős és zöldpaprika, 1 evőkanál pirospaprika, tárkony, só, bors.
Elkészítése:
Egy fazékban vizet forralunk, és a feldarabolt bárányhúsra öntjük. 15-20 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a vizet róla. A hagymát apróra vágjuk, a zsíron aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával és az apróra vágott fokhagymával. Amikor a hús kifehéredik, beletesszük a csíkokra vágott csípős meg zöld színű paprikát, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk apróra vágott tárkonnyal, 2-3 evőkanál vizet öntünk alá, és pörköljük a húst vigyázva, hogy le ne égjen. Amikor a hús már teljesen megpuhult, zsírjára pirítjuk, majd friss házikenyérrel vagy főtt krumplival, savanyúsággal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Jóféle étek! Hű az az uborka! Iderepülhetne...