Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg bárányhús, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír,
1-1 csípős és zöldpaprika, 1 evőkanál pirospaprika, tárkony, só, bors.
Elkészítése:
Egy fazékban vizet
forralunk, és a feldarabolt bárányhúsra öntjük. 15-20 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a vizet róla. A hagymát apróra vágjuk, a zsíron aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk
a húst, megszórjuk a pirospaprikával és az apróra vágott fokhagymával. Amikor a
hús kifehéredik, beletesszük a csíkokra vágott csípős meg zöld színű paprikát, sózzuk,
borsozzuk. Megszórjuk apróra vágott tárkonnyal, 2-3 evőkanál vizet öntünk alá, és pörköljük a húst vigyázva, hogy le ne égjen. Amikor a
hús már teljesen megpuhult, zsírjára pirítjuk, majd friss házikenyérrel vagy főtt
krumplival, savanyúsággal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Jóféle étek! Hű az az uborka! Iderepülhetne...
Megjegyzés küldése