Hozzávalók
(4 személyre):
4
kisebb póréhagyma, 8 vékony szelet sonka, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 3-4
evőkanál zsemlemorzsa, 20 dkg tarhonya,
1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 kisebb piros húsú paprika, 3 dl hús- vagy zöldségalaplé,
petrezselyemzöld, olaj, só, bors.
Elkészítése:
A
megtisztított póréhagymáról eltávolítjuk a külső réteget, majd 10-12 cm-es
darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben 1-2 perc alatt blansírozzuk (fellobbantjuk).
A lecsepegtetett póréhagymát egy-egy szelet sonkába csavarjuk, fogvájóval megtűzzük, majd lisztbe,
felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
A
hagymát és a paprika apróra vágjuk, 2-3 evőkanál olajon megpároljuk, hozzáadjuk
a tarhonyát, és kissé lepirítjuk. Felöntjük a húslevessel, megszórjuk apróra
vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal fűszerezzük, és készre főzzük. Tálalás
előtt efödve hagyjuk 10 percet . A rántott póréhagymával tálaljuk.
1 megjegyzés:
Ez igazán különleges! Micsoda jó ötlet!
Megjegyzés küldése