Hozzávalók(4 személyre):
1 kg zsenge csalán, 3-4 cikk fokhagyma,
1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, kb. 3-4 dl tej, 1 dl tejföl, 1 zsömle, só,
bors
Elkészítése:
A csalánt megtisztítjuk, jól megmossuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, jól
lecsepegtetjük. Miután kissé kihűlt apróra vágjuk. Kb. 1 dl tejben megáztatjuk
a zsömlét, majd szitán áttörjük, vagy pépesítjük.
Az zsírból és lisztből világos rántást
készítünk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a parajt, a zsömlét, és a tejfölt, sózzuk,
borsozzuk, apránként felengedjük annyi tejjel, hogy főzelék sűrűségű legyen,
jól kiforraljuk.
Főtt vagy tükörtojással, de bundás
kenyérrel, sült vagy főtt krumplival is nagyon finom.Tipp: készíthetjük vegyesen spenóttal is, fele-fele arányban!
3 megjegyzés:
Félek a csalántól, úgy tud csípni... Félve merítenék belőle, pedig nagyon guszta! :o) Áldott Húsvétot!
Jól néz ki :-) már másnál is láttam hasonlót, de én még nem ettem ilyet :-)
Boldog, békés szép ünnepet kívánok neked és kedves családodnak!
Kedves Jutka! Békés, szép ünnepet, finom sonkát és jó bort kívánok az ünnepi asztalodra!
Megjegyzés küldése