Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg csirkecomb vagy csirkehús, 1 nagy fej hagyma, 3
sárgarépa, 1 zeller, 1 paszternák, 10 dkg zöldborsó, 2-3 paradicsom, 5 dkg vaj,
lestyán, citromlé, só, bors, házi ételízesítő;
a tálaláshoz: tejföl, csípős paprika
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük
vízzel, odatesszük főni, a habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi
ételízesítővel fűszerezzük. Egy serpenyőben vajat
megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát, pasztinákot és
zellert, majd a zöldborsót. Addig pároljuk, amíg félig megpuhulnak, ekkor hozzáadjuk a
leveshez az apróra vágott lestyánt meg a hámozott, majd apróra vágott
paradicsomot. Készre főzzük, a végén citromlével ízesítjük. Tejfölt és csípős
paprikát kínálunk mellé.
1 megjegyzés:
Milyen jó dallamos neve van. Guszta nagyon, szeretem a leveseket...
Megjegyzés küldése