Hozzávalók (4 személyre):
70-80 dkg kicsontozott pulykafelsőcomb, 40 dkg zöldborsó, 2
hagyma, 1 zöld vagy piros húsú paprika, 6 gerezd fokhagyma, 1 petrezselyemgyökér,
1 teáskanál pirospaprika,2 paradicsom, őrölt bors, só, házi ételízesítő, 1
csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A pulykafelsőcombot kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, húsát
rostjaira merőlegesen, kisujjnyi vastagon felszeleteljük, majd lehetőleg
továbbra is a rostokra merőlegesen kockákra vágjuk.
3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon
üvegesre pároljuk.
4. Hozzáadjuk a húst, sóval, borssal, házi ételízesítővel,
pirospaprikával fűszerezzük, további 3-4 percig sütjük, amíg a hús kifehéredik.
5. A paprikát, a paradicsomot és a petrezselyemgyökeret kockára
vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk vagy fokhagymanyomón áttörjük, majd a párolt
húshoz adjuk.
6. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés vizet
adunk hozzá, és puhára főzzük.
7. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
8. A zöldborsót összevegyítjük a kész tokánnyal, 2-3 perc
alatt összeforraljuk, forrón tálaljuk.
1 megjegyzés:
Alig várom a friss fejteni való borsót. Akkor én is hasonlót szoktam belőle főzni, de darált hússal. nagyon guszta így kocka husival is!
Megjegyzés küldése