Hozzávalók 4 személyre:
a tésztához: 1 kg krumpli, 1 tojás, 25-30 dkg liszt,
só.
továbbá: 30 dkg rókagomba, 10-10 dkg mozarella és
füstölt sajt, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, só.
Elkészítése:
A megmosott krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk,
és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Deszkára borítjuk, mélyedést vájunk
a közepébe, beleütjük a tojást, megsózzuk, majd hozzágyúrjuk a lisztet. Amikor
a tészta jól összeállt, 5-6 részre osztjuk, kb. 1,5 cm-es hengereket sodrunk
belőle, és a hengerekből lisztezett késsel egyforma nudlikat vágunk. Villával
mindegyikbe bordát nyomunk, majd lisztezett deszkán szétterítjük, 10-15 percig pihentetjük. A nudlikat forrásban lévő sós vízben kifőzzük, amikor feljönnek a
víz tetejére, készen is vannak. A tűzhelyet takaréklángra állítjuk, és további 5
percig ázni hagyjuk. Ha a víz forrni kezd, öntsünk bele egy pohár hideg vizet. A nudlit ezután leszűrjük, és tálra tesszük.
A rókagombát enyhén sós vízben megfőzzük, majd
leszűrjük. A vajat megolvasztjuk, belekavarjuk a rókagombát, kissé lepirítjuk,
feltöltjük a tejszínnel, végül belekavarjuk a kétféle reszelt sajtot. Amikor a
sajt megolvadt, összekavarjuk az előfőzött nudlival, és forrón tálaljuk.
A nudlit soha ne öblítsük le, mert nem tapad rá jól a mártás, és az ízéből is sokat veszít!
1 megjegyzés:
Olyan guszták mindig a tányérjaid, hogy kedvemre lenne leülni melléjük...
Megjegyzés küldése