Hozzávalók:
25 dkg rizs, 1 l tej, 5 evőkanál cukor, 4
tojás, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, csipet só, 2-3 alma, 2
evőkanál cukor, őrölt fahéj.
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, 2 evőkanál
cukorral összekavarjuk, megszórjuk őrölt fahéjjal, 10-20 percig állni hagyjuk.
Ekkor kinyomkodjuk a levét. A rizst megmossuk, majd 3 dl vízzel egy edénybe
rakjuk. Tűzre téve felforraljuk, majd időnként megkeverve addig főzzük, amíg a
vizet a rizs felissza. Hozzáöntjük a tejet, és időnként megkeverve addig
főzzük, amíg a tejet is nagyjából felissza - kb. 15 perc alatt, majd a tűzről
leéve, fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a
sárgáját a kétféle cukorral elkavarjuk, majd jól kihabosítjuk. A
tojásfehérjéket egy csipet sóval közepesen kemény habbá verjük. A langyosra
hűlt rizst először összekeverjük a cukros tojássárgájával, majd több adagban beleforgatjuk
a felvert habot. Kivajazott tepsibe vagy sütőtálba öntjük a rizs felét,
rákanalazzuk az almát, majd a maradék rizskeverékkel betakarjuk. Előmelegített 180
fokos sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Kalendárium 2019.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése