Hozzávalók:
2 szép körte, 1-2 alma, 10-15 dkg
trappista sajt, 2 főtt tojás, 5-6 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, petrezselyemzöld,
só, csipetnyi őrölt fehér bors, fél kávékanál porcukor, 1 kávéskanál mustár.
Elkészítése:
A körtéket meghámozzuk, félbevágva
magházukat kivágjuk, majd a szintén kicsumázott almákkal kb. 1 cm-es kockákra
vágjuk. A sajtot is kisebb darabokra vágjuk, a főtt tojásokat csíkokra
metéljük, amit úgy a legegyszerűbb, ha a tojásszeletelővel először karikákra
szeljük, majd megfordítjuk, és még egyszer fölvágjuk. A majonézt a tejföllel
simára keverjük, apróra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk,
a porcukorral és a mustárral ízesítjük, végül beleforgatjuk a feldarabolt
hozzávalókat.
Kalendárium 2019.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése