2019. április 6., szombat

Sajtos-almás körtesaláta



Hozzávalók:
2 szép körte, 1-2 alma, 10-15 dkg trappista sajt, 2 főtt tojás, 5-6 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, petrezselyemzöld, só, csipetnyi őrölt fehér bors, fél kávékanál porcukor, 1 kávéskanál mustár.
Elkészítése:
A körtéket meghámozzuk, félbevágva magházukat kivágjuk, majd a szintén kicsumázott almákkal kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A sajtot is kisebb darabokra vágjuk, a főtt tojásokat csíkokra metéljük, amit úgy a legegyszerűbb, ha a tojásszeletelővel először karikákra szeljük, majd megfordítjuk, és még egyszer fölvágjuk. A majonézt a tejföllel simára keverjük, apróra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, a porcukorral és a mustárral ízesítjük, végül beleforgatjuk a feldarabolt hozzávalókat.
Kalendárium 2019.

Nincsenek megjegyzések: