2019. április 6., szombat

Nyúlcsorba csipetkével



Hozzávalók 4 személyre:
1 kg nyúlhús, 1 hagyma, 2-3 sárgarépa, 10 dkg zeller, 1 pasztinák, 5 dkg vaj vagy zsír, lestyán, citromlé, só, bors, házi ételízesítő;
a csipetkéhez: 1 tojás, 12-15 dkg liszt, só.
Elkészítése: A nyúlhúst feldaraboljuk, egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, és főni tesszük. Ha felforrt, a habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, sárgarépát, pasztinákot és zellert. Addig pároljuk, amíg félig meg nem puhulnak, majd a leveshez adjuk az apróra vágott lestyánnal együtt. Amíg a hús puhul, elkészítjük a csipetkét: a tojást felütjük és összegyúrjuk csipet sóval és annyi liszttel, amennyit csak bele tudunk gyúrni. Fontos, hogy a tészta jó kemény legyen. Ekkor kinyújtjuk, belecsipkedjük a fövő levesbe és készre főzzük. A citromlével ízesítjük.
Tipp: Tálaláskor csípős paprikát és 1-2 evőkanál tejfölt is kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: