2019. április 6., szombat

Sajtgolyók áfonyamártással



Hozzávalók 4 személyre:
a sajtgolyókhoz: 30 dkg sajt, 3 tojás, 3 evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, só, bors, zsemlemorzsa, olaj;
az áfonyamártáshoz: 20 dkg fagyasztott áfonya, 3 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, só.
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a tojásokat, az átnyomott fokhagymát, a fűszereket, majd apránként a lisztet. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban, szép aranyszínűre sütjük őket.
A szószhoz az áfonyát megpároljuk a vajon, cukorral és csipet sóval ízesítjük. A tejszínt elkavarjuk a liszttel, majd besűrítjük vele a mártást. A sajtgolyókkal és krumplipürével tálaljuk.
Kalendárium 2019.

Nincsenek megjegyzések: