Hozzávalók 4 személyre:
a sajtgolyókhoz: 30 dkg sajt, 3 tojás, 3
evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, só, bors, zsemlemorzsa, olaj;
az áfonyamártáshoz: 20 dkg fagyasztott áfonya, 3 dkg vaj, 1 evőkanál
cukor, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, só.
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a tojásokat, az átnyomott
fokhagymát, a fűszereket, majd apránként a lisztet. Vizes kézzel diónyi
golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban, szép
aranyszínűre sütjük őket.
A szószhoz az áfonyát megpároljuk a vajon, cukorral és csipet sóval
ízesítjük. A tejszínt elkavarjuk a liszttel, majd besűrítjük vele a mártást. A
sajtgolyókkal és krumplipürével tálaljuk.
Kalendárium 2019.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése