2019. április 20., szombat

Sport szelet



Hozzávalók: a tésztához:
45 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 17 dkg tejföl, 2 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál sütőpor, csipet só;
a krémhez: 2 tasak tejszín ízű pudingpor, 5 dl tej, 15 dkg cukor, 5 dkg vaj, 25 dkg krémsajt vagy 20 dkg vaj, 2 tasak vaníliás cukor;
a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 0,5 dl tejszín.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük. A tésztát 3 részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán, előmelegített 190 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel, belekavarjuk a kétféle cukrot meg az 5 dkg vajat és hagyjuk kihűlni. Ezután belekavarjuk a krémsajtot vagy a puha vajat. A krémet két részre osztjuk, az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második lapot, rákenjük a maradék krémet, majd az utolsó (a legszebb) barna lap következik. A mázhoz a csokoládét a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk, és a tésztára kenjük. A tésztát állni hagyjuk másnapig, ekkor szeleteljük.
EK. 2019 április.

Nincsenek megjegyzések: