Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet csont nélküli sertéskaraj, 20
dkg erdei csiperke, 1 zöldpaprika és paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1-2 cikk
fokhagyma, só, bors, 3-4 evőkanál liszt, olaj, 1 evőkanál vaj, kevés pirospaprika,
1 dl tejföl, petrezselyemzöld finomra aprítva.
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk, nem túl
vékonyan felszeleteljük. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, csíkokra
vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk. A
hússzeletek felső szegélyén lévő zsírréteget 3-4 helyen bevagdossuk, hogy
sülés közben ne húzza össze a húst. Bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal,
lisztbe forgatjuk őket. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat,
hirtelen mindkét oldalukon elősütjük benne a hússzeleteket, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a felaprított hagymát, rádobjuk a gombát, a zöldpaprikát
és a paradicsomot, 3-4 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 1 dl vizet, az áttört fokhagymát, ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és visszatesszük a hússzeleteket. Fedő alatt,
mérsékelt tűzön 35-40 perc alatt puhára pároljuk (az elfőtt levet kevés
vízzel pótoljuk).
Belekavarjuk a tejfölt, összeforraljuk, utánafűszerezzük. Előmelegített tálra rendezzük megszórjuk petrezselyemzölddel, és főtt
tésztával vagy galuskával, párolt rizzsel tálaljuk.
Kalendárium 2019.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése