Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg pulykamell (lehet
csirke is), 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, vaj;
40 dkg penne vagy makaróni,
1 hagyma, 2-3 paradicsom vagy konzervparadicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors,
olaj.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós
vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk
a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megszórjuk oregánóval meg bazsalikommal.
Sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, belekavarjuk a főtt tésztát, kissé összeforraljuk.
A pulykamellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olvasztott vajon
fehéredésig sütjük. Felöntjük a tejföllel és a tejszínnel, összeforraljuk (nagyon
hamar megpuhul). Ekkor belekavarjuk a reszelt sajtot, hagyjuk, amíg a sajt
elolvad. A paradicsomos tésztával forrón tálaljuk.
Kalendárium 2019.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése