Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg liszt, 7 tojás, só, bors, olaj vagy zsír.
a salátához: 1 fejes saláta, 3 evőkanál ecet, 1
evőkanál cukor, só.
Elkészítése:
A galuskához 3 tojást habosra keverünk, hozzáadjuk a
lisztet, kevés sót, és annyi vizet, hogy jól tudjunk vele dolgozni. 1,5 liter
vizet egy kávéskanál sóval felforralunk, és a fövő vízbe galuskaszaggatóval
beleszaggatjuk a tésztát. Időnként megkeverjük, megfőzzük. Leszűrjük, hideg
vízzel leöblítjük, és egy nagy serpenyőbe tesszük, amibe előzőleg 2-3 evőkanálnyi
zsiradékot tettünk. A galuskát a zsiradékon átforrósítjuk. Közben a maradék 4
tojást kevés sóval és borssal felverjük, és a galuskára öntjük. Addig sütjük,
amíg meg nem kocsonyásodik a tojás. Kb. 2 dl vízben a cukrot és az ecetet
elkavarjuk, kevés sót adunk hozzá majd a salátára öntjük. A salátát leveleire
szedjük, jól megmossuk, és leöntjük a cukros ecetes lével.
A galuskát forrón tálaljuk és a cukros salátával
kínáljuk.
FI. 2019 április.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése