2019. április 20., szombat

Sárgarépás muffin



Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg sárgarépa, 1 dl joghurt vagy tejföl, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál sütőpor, 1 fél citrom leve és reszelt héja, csipet só;
továbbá: 3 dkg fehér csokoládé, 1 evőkanál tejszín, színes cukorka.
Elkészítése:
A tésztához jól kikavarjuk a puha vajat a cukorral és a tojásokkal. Hozzáadjuk a joghurtot, az őrölt fahéjat, csipet sót és a citromhéjat, jól elkavarjuk, belevegyítjük a lisztet és a sütőport. A sárgarépát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tésztába kavarjuk. Papírral bélelt muffinformába kanalazzuk a tésztát, majd előmelegített 170 fokos sütőben megsütjük. A mázhoz a tejszínt a csokoládéval vízgőz fölött megolvasztjuk, simára kavarjuk, majd a megsült muffinokra kenjük. Marcipánnal, apró színes cukorkával díszítjük.
EK. 2019 április.

Nincsenek megjegyzések: