Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag leveles tészta, 1
tonhalkonzerv, 1 hagyma, 2-3 paradicsom, só, bors, petrezselyemzöld,
bazsalikom, olívaolaj.
Elkészítése:
A tésztát kiengedni hagyjuk, majd egy
lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk. Kb.12 cm-es köröket vágunk ki
belőle. Ezeket 9 cm-es átmérőjű, piteformákba simítjuk, az aljukat egy villával
megszurkáljuk, előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. A
tonhalkonzervet lecsöpögtetjük. A paradicsomot kisebb kockákra, a hagymát apróra
vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összevegyítjük a tonhallal, kevés olívaolajjal
meglocsoljuk, és megszórjuk apróra vágott fűszerekkel. A salátát a megsült
kosárkákba halmozzuk, frissen fogyasztjuk.
Kalendárium 2019.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése