2019. április 8., hétfő

Tonhalsalátával töltött kosárkák



Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag leveles tészta, 1 tonhalkonzerv, 1 hagyma, 2-3 paradicsom, só, bors, petrezselyemzöld, bazsalikom, olívaolaj.
Elkészítése:
A tésztát kiengedni hagyjuk, majd egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk. Kb.12 cm-es köröket vágunk ki belőle. Ezeket 9 cm-es átmérőjű, piteformákba simítjuk, az aljukat egy villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük. A paradicsomot kisebb kockákra, a hagymát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összevegyítjük a tonhallal, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és megszórjuk apróra vágott fűszerekkel. A salátát a megsült kosárkákba halmozzuk, frissen fogyasztjuk.
Kalendárium 2019.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...