Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg káposzta, 5 tojás, 3 szál füstölt
cérnakolbász, 1 dl tejföl, 10 dkg húsos bacon, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál friss kapor,
2,5 dkg vaj, só, bors.
Elkészítése:
A káposztát vékonyra vágjuk, besózzuk, egy órát
állni hagyjuk. Ekkor kicsavarjuk, puhára főzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük.
2 tojást keményre főzünk. A maradék 3 tojást jól felverjük a tejföllel,
belekavarjuk a kihűlt káposztát, a zsemlemorzsát, az olvasztott vajat meg az
apróra vágott kaprot, sóval, borssal fűszerezzük. Egy őszgerincformát a kibélelünk baconszeletekkel, belesimítjuk a káposzta felét, mellé helyezzük a cérnakolbászt, meg a keményre főtt, meghámozott tojást, és beborítjuk a maradék
káposztával. Ráhajtjuk a bacont, majd forró sütőben 40-50 perc alatt
megsütjük. Hidegen szeleteljük.
4 megjegyzés:
Te Judit, mi itt nem ismerünk olyat, hogy füstölt cérnakolbász, az mi ? nem olyan, mint a cserkészkolbász??? Gondolom olyan kis vékonyka valami, mint a virsli lehet, de ezt csak én találgatom???
...egyébként őrületesen jópofának tűnik ez a káposztás, kolbászos, tojásos stefániaszerűség, csak figyelem milyen jó ötleteitek vannak, neked is meg Adélnak is:-))))
megkaptam a választ rá, köszi:-)))
Kelkáposztával is működhet?
Megjegyzés küldése