2014. november 21., péntek

Erdélyi csorba rókagombával


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sertéscomb, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 10 dkg zeller, 1 paszternák, 10 dkg rókagomba, 5 dkg rizs, 1 tojássárgája, 1,5 dl tejföl, 5 dkg vaj vagy zsír, tárkony, petrezselyemzöld, citromlé, só, bors, házi ételízesítő.
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk, egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, és odatesszük főni. Ha felforrt a habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot és zellert. Addig pároljuk, amíg félig meg nem puhulnak, majd a leveshez adjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel együtt, hozzáadjuk a megtisztított gombát, a rizst és készre főzzük. Citromlével savanyítjuk. A tojássárgáját a tejföllel elkavarjuk, amikor a hús megpuhult a levest a tűzről levesszük, és a tejfölt belekavarjuk. Kis lángon néhány perc alatt összefőzzük. Tálaláskor csípős paprikát és tejfölt kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...