Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sertéscomb, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 10 dkg
zeller, 1 paszternák, 10 dkg rókagomba, 5 dkg rizs, 1 tojássárgája, 1,5 dl
tejföl, 5 dkg vaj vagy zsír, tárkony, petrezselyemzöld, citromlé, só, bors,
házi ételízesítő.
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk, egy nagy fazékba helyezzük,
felöntjük vízzel, és odatesszük főni. Ha felforrt a habját leszedjük, majd
sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. Egy serpenyőben
megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, sárgarépát,
paszternákot és zellert. Addig pároljuk, amíg félig meg nem puhulnak, majd a
leveshez adjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel együtt, hozzáadjuk a
megtisztított gombát, a rizst és készre főzzük. Citromlével savanyítjuk. A
tojássárgáját a tejföllel elkavarjuk, amikor a hús megpuhult a levest a tűzről
levesszük, és a tejfölt belekavarjuk. Kis lángon néhány perc alatt összefőzzük.
Tálaláskor csípős paprikát és tejfölt kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése