Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb, 25 dkg gomba, 1 tojás,
petrezselyemzöld, 3 dkg vaj, 2 evőkanál olaj vagy olvasztott zsír, só, bors,
fűszerpaprika.
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a vajon
üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd a
szeletekre vágott gombát, addig főzzük, amíg a gomba leve el nem fő. Egy tálban
összekeverjük a gombát, a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük és
belekeverjük a töltelékbe, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
A csirkecombokat megmossuk és papírtörlővel szárazra
töröljük. A combokról alányúlva lefejtjük a bőrt, megtöltjük a töltelékkel,
finoman szétnyomogatjuk és a bőrt fogvájóval rögzítjük a húshoz, hogy sütés
közben a töltelék ne folyjon ki. A megtöltött combok mindkét felét megszórjuk
sóval, borssal meg fűszerpaprikával, sütőtálba helyezzük.
A combokat meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet
öntünk alája és forró sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük. Sült krumplival vagy
bármilyen körettel, savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése