1 kg borjúcomb, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2
szál rozmaring, 1 dl vörösbor, 1 evőkanál zsír, só, bors
Elkészítése:
A combot megmossuk, a vizet leitatjuk róla. Sózzuk,
borsozzuk. A húst hőálló tálba tesszük, a fokhagymát cikkekre vágjuk, a húsra
szórjuk, rátesszük a rozmaringot, és egy éjszakára hideg helyre helyezzük.
Másnap egy tepsibe belerakjuk a húst, a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, és a
hús köré szórjuk. A zsírt felforrósítjuk, a húsra öntjük. Kevés vizet öntünk
alá, előmelegített forró sütőben, vörösborral és a pecsenyelével locsolgatva
szép pirosra sütjük. Friss salátával és petrezselymes újkrumplival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése