Hozzávalók:
10 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, 1
tojás, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 dkg kakaó,
késhegynyi ammónium karbonát, 1 evőkanál tej.
a tetejére: étcsokoládé, színes cukorka.
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra kavarjuk, belekavarjuk a
darált diót, majd az átszitált lisztet, a mézet, a fűszerkeveréket, kakaót és
sima tésztává gyúrjuk. Az ammónium karbonátot a tejben feloldjuk, majd a
tésztába gyúrjuk. Lisztezett deszkán fél cm-es vastagra nyújtjuk, linzervágóval
kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, előmelegített 180 fokos sütőben,
kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd
a megsült kekszeket megkenjük, dekor cukorkával megszórjuk, díszítjük. Dobozba
tesszük, hűvös helyen tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése