Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg masnitészta, 2 cikk fokhagyma, 20 dkg tonhal
konzerv, 1 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája, 2 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemzöld, 3
teáskanál reszelt sajt, só, bors.
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Az olajban
aranysárgára pirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük. A tonhalat jól
lecsepegtetjük, beletesszük az olajba, kissé felforrósítjuk. Egy tálban elkavarjuk a tojássárgáját a tejszínnel, apránként hozzákeverjük a reszelt sajtot, habosra
kavarjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, sóval, borssal
fűszerezzük. A tésztát összekavarjuk a tonhallal, ráöntjük a tejszínes tojást, és a tűzön
addig kavarjuk, amíg krémessé sűrűsödik. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése