Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz tördelve (15 dkg porrá
törve, a többi darabosra törve), 3 dl víz, 25 cukor, 4 evőkanál kakaó, 25 dkg
vaj, 2 tasak vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 2 evőkanál dió, rumaroma ízlés
szerint, 3-4 banán
Elkészítése:
A vizet a cukorral és a kakaóval elkavarjuk, összeforraljuk,
hozzáadjuk a vajat és felolvasztjuk. A tűzről levéve hozzákavarjuk a kekszet, a
diót és a mazsolát. Egy fóliát kiterítünk, rápakoljuk a kekszmassza felét
(két
rúd lesz ebből az adagból), elsimítjuk, majd egyik szélére ráhelyezzük a két
banánt és óvatosan feltekerjük. Néhány órára hideg helyre rakjuk, majd
tálaláskor szépen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése