2014. november 19., szerda

Búbos hús


Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéstarja, 2 zsemle, 1 kis fej hagyma, 1 tojás, 10 dkg gomba, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, kevés tej, kevés olaj, petrezselyemzöld, zsír.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a hagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal fűszerezzük, majd addig pároljuk, amíg a gomba leve el nem fő. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, amikor a gombás keverék kihűlt hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a tojást és az egészet jól összedolgozzuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A hússzeleteket sóval és borssal fűszerezzük, majd egy serpenyőben, forró olajon mindkét oldalukat kisütjük. Egy hőálló tálat kizsírozunk, egymás mellé rakjuk a hússzeleteket, mindegyikre halmozunk a gomba töltelékből, reszelt sajttal megszórjuk, meglocsoljuk a pecsenyelével és sütőben 20-30 perc óra alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...