Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéstarja, 2 zsemle, 1 kis
fej hagyma, 1 tojás, 10 dkg gomba, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, kevés tej,
kevés olaj, petrezselyemzöld, zsír.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát
megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk,
belerakjuk a hagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal
fűszerezzük, majd addig pároljuk, amíg a gomba leve el nem fő. A zsemlét
beáztatjuk a tejbe, amikor a gombás keverék kihűlt hozzáadjuk a kinyomkodott
zsemléket, a tojást és az egészet jól összedolgozzuk. Apróra vágott
petrezselyemzölddel ízesítjük. A hússzeleteket sóval és borssal fűszerezzük,
majd egy serpenyőben, forró olajon mindkét oldalukat kisütjük. Egy hőálló tálat
kizsírozunk, egymás mellé rakjuk a hússzeleteket, mindegyikre halmozunk a gomba
töltelékből, reszelt sajttal megszórjuk, meglocsoljuk a pecsenyelével és
sütőben 20-30 perc óra alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése